Shiatsu

Klassieke shiatsu is een eeuwenoude, Japanse manuele behandelvorm die diens oorsprong heeft in de TCG (traditionele Chinese geneeskunde). Letterlijk vertaald betekent shiatsu 'vingerdruk', dat kan worden uitgeoefend op het hele lichaam en bestaat uit het toepassen van ontspannen druk met de vingers, handpalmen, ellebogen, knieën en voeten. Daarnaast worden er op een subtiele, zachte manier rotaties en mobilisaties op verschillende gewrichten toegepast. Een behandeling wordt altijd over de kleding heen gegeven en vindt plaats op een futon/ matras op de vloer.

 

Shiatsu is een aangename en ontspannende wijze van behandelen. Het is een behandelmethode die invulling geeft aan een heel menselijke behoefte om aangeraakt te worden. Het doel van een behandeling is om onze levensenergie (Ki) optimaal te laten circuleren. In de visie van de traditionele oosterse geneeskunde is de kwaliteit van Ki een bepalende factor voor onze gezondheid. Het bepaalt hoe wij als mens functioneren en hoe wij ons voelen. 

 

Een behandeling met shiatsu bevordert de eigen energieflow en daarmee het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het is een subtiele weg naar binnen en helpt een goede balans te vinden tussen lichaam en geest, hierdoor is het zeer behulpzaam bij stress gerelateerde klachten en depressies. Een behandeling zorgt voor een diepe ontspanning, verbeterde gezondheid en innerlijke rust.

 

Daarnaast biedt shiatsu je een goede ondersteuning in combinatie met andere therapieën. Een behandeling is niet alleen van toepassing bij chronische- of acute klachten, shiatsu is ook van harte aan te raden wanneer je op zoek naar rust en ontspanning. Het is geschikt voor alle leeftijden en bij (bijna) alle gezondheidscondities (kijk voor meer informatie bij de contra indicaties). Ook kinderen, zwangeren en ouderen reageren goed op een shiatsu behandeling. Je kunt hier meer lezen over shiatsu.

  • Je kunt kiezen uit meerdere mogelijkheden zodat er altijd een vorm is dat het beste bij je past:

  • Shiatsu therapie/ medische shiatsu: je kiest deze vorm wanneer er acute/ chronische klachten aanwezig zijn. Bij deze sessie zal er een anamnese worden gedaan (diagnostische vraagstelling en -onderzoek).

  • Shiatsu relax: dit is puur ter ontspanning, hierbij zal er geen anamnese plaatsvinden.

  • Wil je regelmatig een moment ter ontspanning inplannen of wil je gericht aandacht geven aan een specifieke gezondheidsklacht? Geef jezelf een Shiatsu Voordeelkaart cadeau. Naast een fijne behandeling, ontvang je tegelijkertijd een mooie korting waarbij je voor vijf behandelingen betaalt en de zesde behandeling gratis is! (de kaart is 12 maanden geldig na eerste sessie).

  • Je kunt een shiatsu/ lichaamswerk eventueel ook combineren met bijvoorbeeld een Womb Healing of een Soul Healing (2 aparte sessies).

  • Afhankelijk van fysieke klachten en -conditie kan een shiatsu (therapeutische) behandeling worden aan gevuld met moxibustie (zie de link voor meer informatie).

  • Oriëntatie: Voorafgaand aan de afspraak hebben we eerst een (vrijblijvend) telefonisch oriëntatiegesprek om nader kennis te maken en te ontdekken of dit de best bij jou passende behandeling is. Indien een andere behandeling nu beter van toepassing is, dan zal ik dit eerlijk aangeven. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.