Wat is de Rite van de Baarmoeder?

De Chileense Marcela Lobos werd zich in 2002 voor het eerst bewust van alle pijn en trauma’s die opgeslagen worden in de baarmoeder. Ze is opgeleid door de wijze vrouwelijke sjamanen van de Shipibo stam uit de jungle in het Amazonegebied. Zij heeft deze rite op hun verzoek in de wereld gezet, om zo de vrouwenlijn te helen maar ook krachtiger en sterker te maken.

De afstamming helpt ons eraan herinneren dat 'de baarmoeder geen plek is om angst en pijn in op te slaan, het is een plek van creatie en geboorte van leven.'

Laten we onze baarmoeder helen. Laten we de baarmoeders van onze moeders, zussen en dochters helen. Laten we de baarmoeder van alle vrouwen die ons voor zijn gegaan helen. Op deze manier geven we ook heling aan Moeder Aarde.

Deze rite is een gift aan jezelf, aan elkaar en een krachtige  'reiniging' wereldwijd. Vrouwen en mannen kunnen hiermee de trauma's op dit gebied achter zich laten. De initiatie, is een  'heling' en 'zegening' dat jouw vrouwelijk kracht activeert.

De baarmoeder is van oorsprong een plek van creatie en leven geven, niet alleen door kinderen in de wereld te brengen. Dit is een krachtige metafysische energie waarmee wij continue het leven geven aan creatie(kracht).

Het is tevens de plek waar vrouwen alsook mannen (vaak onbewust) pijn, angst en trauma hebben opgeslagen; uit dit leven en uit generaties vrouwen daarvoor. De vrouwelijke energie is eeuwenlang onderdrukt. Nu is het tijd om ons de kracht van de vrouwelijke energie te herinneren, te leven en opnieuw krachtig te doen wortelen.

 

Voor wie is de rite bedoeld?

  • De inwijding is voor iedereen beschikbaar, het is zowel voor vrouwen als mannen bestemd aangezien wij allemaal verbonden zijn met een voorouderlijke vrouwenlijn.

  • Mannen kunnen middels de rite die lijn helpen healen, ze maken meer contact met hun eigen vrouwelijke energie en kunnen zo zelf trauma's, pijn en angst transformeren zoals dat ook van toepassing is voor vrouwen.

  • Het is alleen aan de vrouw voorbehouden om, na ontvangst van de Rite van de Baarmoeder, de inwijding zelf verder te delen met andere vrouwen en mannen.

  • Vrouwen wiens baarmoeder is verwijderd kunnen de inwijding uitstekend ontvangen (én doorgeven) omdat de energie van de baarmoeder nog altijd aanwezig is.

  • Attentie: De inwijding is zacht en voor een ieder geschikt echter ik houd aan, voor zwangere vrouwen, om de rite pas na de eerste trimester van de zwangerschap te ontvangen.

  • Zit je in een IVF traject? Verwacht je ten tijde van de inwijding een terugplaatsing? Het is dan aan te raden om te wachten (zie hierboven). Neem bij vragen of onduidelijkheid vooral eerst contact met mij op.

  • Er zijn verschillende mogelijkheden om de Rite van de Baarmoeder te ontvangen. Kijk verder bij de workshops voor meer informatie.

  • Oriëntatie: Voorafgaand hebben we eerst een (vrijblijvend) telefonisch oriëntatiegesprek om nader kennis te maken, verdere uitleg te geven en te ontdekken of dit momenteel het beste bij je past of dat er eventueel toch een ander advies nodig is. Wil je meer informatie, ontdekken wat de Womb Rite voor jou persoonlijk kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.

 

Herkomst Rite van de Baarmoeder

 

De Womb Rite is een inwijding die wordt gegeven door de afstamming van vrouwen die zichzelf hebben bevrijd van lijden en ze willen dat we ons herinneren dat we niet zijn gekomen om te lijden maar om krachtige schepsters te zijn.

 

Ik ontmoette de afstamming voor het eerst in een droom in 2002 toen ze verschenen als prachtige vroedvrouwen die mij hielpen bij de bevaling van een 'dode baby' die ik in mijn baarmoeder droeg.

In de jaren die volgden, begreep ik dat mijn dode baby de dood symboliseerde die vrouwen dragen vanaf het moment dat we onze creatieve kracht afsluiten. Dit is een collectief proces dat meer dan 4.000 jaar geleden begon toen de Godin naar een tweede plaats werd verbannen, overschaduwd door een almachtige mannelijke god.

 

Met de begeleiding van deze afstamming was ik in staat om de terreur van mijn jeugd om te zetten in bronnen van wijsheid en mededogen. Marcela Lobos

 

Meer lezen? Ga dan naar de officiële website van de Rite of the Womb.